Header Ads

Anasayfa > Fiziki Coğrafya > Sakarya-Karasu'ya Bir Arazi Çalışması

Sakarya-Karasu'ya Bir Arazi Çalışması

7 Haziran 2017 tarihinde bölüm hocalarımızdan Yard. Doç. Dr. T. Ahmet ERTEK ve Prof. Dr. Barbaros GÖNENÇGİL'in katılımıyla toplamda 47 kişilik bir kadroyla Karasu'ya arazi çalışması düzenledik. Bu çalışma sırasında yine bölüm hocalarımızdan Arş. Grv. Kaan KAPAN hocamız da bize eşlik etti.

Sabah 08.00'da Vezneciler Fen Fakültesi önünden harekete başladığımız arazi çalışmamızın güzergahı şu şekildeydi:

Yapılan bu çalışmada Sapanca Gölü'nün güney kenarından geçerek Sakarya ilinin merkezine girdik ardından Karasu'ya doğru Acarlar Longozu'nu görmek üzere harekete geçtik. Toplam 6 saat süren arazi çalışmamız sırasında Acarlar Longozu'ndan sonra kıyı kumullarını incelemek üzere Türkiye'nin en geniş kumul sahaları arasında yer alan Karasu kumullarına da uğradık.

Bölgedeki yoğun yapılanma ve bu yapılanmanın getirmiş olduğu zararları hocalarımızın anlatımları ile ve kendi gözlerimizle görmüş olduk. Bölge yoğun şekilde inşaat sektörü üzerine yoğunlaşmış ve halk tarım sektöründen inşaat sektörüne ani bir geçişe başlamış. İnsanlar tarlalarını satıp paralarını inşaat sektörüne yatırmaya başlamışlar. Bunun üzerine "arsız" bir şekilde gelişen inşaat sektörü bölgedeki kumulların inşaat faaliyetleri amacıyla çekilmesine ve Karasu kumullarının deniz tarafından yutulmasına sebep olmuş.











Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.