Header Ads

Anasayfa > Fiziki Coğrafya > MEBİS Yazılımı (Mezarlık Bilgi Sistemi)

MEBİS Yazılımı (Mezarlık Bilgi Sistemi)

Belediye hizmetleri arasında önemli bir yeri vardır mezarlık hizmetlerinin.
Vefat eden vatandaşlarımızın defnedilecekleri alanların yönetimi de bu açıdan büyük önem taşımaktadır.

Ülkemizin gelişim hızından kaynaklı olarak birçok mezarlık bugün şehir içinde kalmıştır. Bu durum da dolaylı olarak mezarlıkların genişleyebilmesini engellemektedir. Genişlemenin engellenmesi sonucunda mevcut yerin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerekmektedir. Ortaya çıkan bu sıkışıklıktan dolayı mevcut fiziki alanın uygun olarak kullanılması sadece konumsal sistemler aracılığıyla yapılabilmektedir.



Eski sözel sistemler sadece tablosal veri içerdiğinden konumsal bir planlamaya imkan vermiyorlardı. CBS alanındaki gelişmelerle birlikte(özellikle web ortamında CBS teknolojileri) tıpkı Kent Rehberi ve KÖYDES projelerinde olduğu gibi Mezarlık Bilgi Sistemleri'nde de konumsal yönetim imkanı ortaya çıkmıştır.

Bu ihtiyaçlardan dolayı bugün birçok belediyemiz MEBİS yazılımı kullanmaktadır. Ancak tabiki bu yazılımlardan bazıları teknolojik yetersizlikler içermektedir.
Mevcut MEBİS yazılımlarının teknolojiye ayak uydurması ve eğer konumsal MEBİS yazılımı yoksa bu sistemlerin bir an önce edinilmesi ya da bakıma alınması gerekmektedir.

Bu sistemler kurulurken teknik şartnameler ve ihtiyaçlar da dikkatlice incelenmelidir.
Eğer bir MEBİS yazılımına ihtiyacınız varsa benimle doğrudan iletişime geçebilirsiniz. Daha önce kurulmuş olan MEBİS yazılımlarından örnekler de göndererek tarafınıza teslim edilecek yazılımlar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

İletişim: kozbilge@gmail.com (Mail atarken lütfen iletişim bilgilerinizi de mail içeriğine ekleyiniz).

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.